Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De beste Poolse biatleet Monika Hojnisz-Staręga (29) sloot het pre-olympische seizoen af ​​met twee gouden medailles van het Pools kampioenschap. Op het parcours in Duszniki-Zdrój zegevierde ze in de lange duurloop van 12,5 km en in de sprint van 7,5 km. Ze verscheen niet in de zondagvlucht uit de gezamenlijke start (ook 12,5 km).

In de sprintrace passeerde Hojnisz Anna Mąka met 27 seconden en Joanna Jakieła met 47 seconden. Ze hebben tot nu toe allemaal 10 schoten gemist. De rampzalige schiethouding werd echter gehandhaafd door biatleet nr. 2 in Polen, Kamila Żuk. Ze miste nog vijf keer, net als de dag ervoor op den duur. Deze keer betekende het echter een "doos" in elke andere opname. Kamila eindigde de wedstrijd op de 6e positie

Bij afwezigheid van Hojnisz en Żuk won Anna Mąka (BKS WP Kościelisko) de gezamenlijke start.

Voor Monika Hojnisz eindigt weer een seizoen zonder podiumplaats in het geval van de hoogste rang. Het hoogtepunt van haar prestaties in de Wereldbekerwedstrijden is de 6e plaats in de achtervolgingsrace in Oberhof (januari van dit jaar) en in de wereldkampioenschappen - de 6e plaats in de estafetterace. Hoewel de inwoner van Chorzów de gouden medaille won op de Europese sprintkampioenschappen, heeft deze competitie een secundaire cast.

De sprint bij de mannen werd gewonnen door Andrzej Nędza-Kubiniec met een voorsprong van 12 seconden op de medaillewinnaar van het Wereldkampioenschap Junioren, Jan Guńka. De enige medaille, gouden medaille, werd in het nationale kampioenschap gewonnen door de theoretisch beste Poolse biatleet, Grzegorz Guzik. Hij won de race vanaf de gezamenlijke start van 15 km ondanks vier gemiste schoten op de 20e